top of page
Search
  • Writer's pictureMTSR

E-Health + MTSR, FT bij Covid-19

Updated: Apr 29, 2020


Afbeelding: https://ehealth88.nl/blog/is-ehealth-nu-precies/


Door de uitbraak van het COVID-19 (het Coronavirus) moeten we, voorlopig, afstand tot elkaar bewaren. Gelukkig kan digitaal veel opgepakt worden waardoor veel behandelingen toch door kunnen gaan. Dit kan door o.a. beeldbellen, via een e-consult vragen te beantwoorden of door online de behandeling te starten. Naast dat het nu belangrijk is om afstand te houden en de risico’s zo klein mogelijk te houden, heeft het ook veel andere voordelen. Zo hoeven cliënten en behandelaren minder tot niet te reizen, hoeven patiënten die ziek zijn niet in een wachtkamer te zitten, en kan een contact of behandeling op elke gewenste locatie plaatsvinden.


Hoe werkt dit contact?

Binnen de E-Health zijn verschillende opties voor handen. MTSR maakt van verschillende media gebruik. Zo kunt u contact hebben met uw behandelaar middels bellen, beeldbellen via o.a. Zoom of een oefenprogramma krijgen via Physitrack. Welk medium bij u gebruikt zal worden zal afhankelijk zijn van de therapeut, de klacht en uw eigen mogelijkheden. De E-Health is binnen alle disciplines van MTSR inzetbaar. Zowel de arbo, GGZ, Kind & Jeugd als de fysiotherapie zoekt naar de meest gewenste oplossing. U heeft hier zelf een smartphone, tablet, laptop/computer (met webcam) met internetverbinding voor nodig. Vanuit uw behandelaar zult u de overige gegevens verkrijgen die nodig zijn voor het consult. Denk hierbij aan een code of een link via mail met daarbij een afgesproken tijdstip.


Wat is anders aan een E-Health consult?

Het enige dat anders is aan een E-Health consult is dat de behandelaar niet in dezelfde ruimte aanwezig is. En dat bij de fysiotherapie geen ‘hands-on’ behandelingen kunnen worden gegeven. De rest zal hetzelfde zijn. Ook via een E-Health consult zal de behandelaar het volledig protocol doorlopen waarbij in eerste instantie een intake zal plaatsvinden en vervolgens het behandelplan besproken worden.


Fysiotherapie en COVID-19

Het team van de fysiotherapie is hard aan het werk om een behandelplan voor de COVID-19 revalidanten op te zetten. Wat maakt ons als praktijk hier vooral speciaal in? Aangezien COVID-19 niet alleen fysieke gevolgen heeft maar ook psychisch een grote impact kan maken bent u bij ons op de juiste plek. De nauwe samenwerking met de psychologen binnen MTSR maakt het namelijk mogelijk om, wanneer de therapeut dit nodig acht, overleg te plegen en direct hierin verdere stappen te zetten. Meer over de ontwikkelingen vanuit de fysiotherapie en COVID-19 volgt in volgende stukken.


22 views0 comments

Recent Posts

See All
bottom of page