top of page
Search
  • Writer's pictureMTSR

Veilig naar de fysiotherapeut. Dat doe je zo.


Vrijdag 1 mei heeft Nederland te horen gekregen dat er groen licht is gegeven om behandelingen met patiënten in de praktijk voorzichtig op te schalen. In de afgelopen week is er binnen MT-Fysio dan ook hard gewerkt aan het realiseren van een ‘1,5-meter praktijk’. Vanaf deze week heeft MTFysio besloten dat patiënten weer langzaam in de praktijk gezien kunnen worden, de omstandigheden iets anders dan u gewend bent.


Zo maken we in eerste instantie alleen afspraken op afstand, via de telefoon of een videoverbinding. Naar aanleiding van dat gesprek bepalen we de vervolgstappen. Als u, of iemand in uw gezin, symptomen heeft van het corona virus dan zullen we de behandeling voortzetten via (beeld)bellen, of stellen we het even uit. Als het voor uw zorg noodzakelijk is, en het ook veilig en verantwoord kan, plannen we een behandeling in de praktijk.


Belangrijk is dan dat we ons samen houden aan de hygiëneregels:

· Geen handen schudden

· Neem een eigen badhanddoek en een kleine handdoek mee

· Was uw handen voor en na de afspraak

· 1 persoon per fysiotherapeut

· Hoest en nies in uw elleboog

· Houd 1,5 meter afstand van andere patiënten

· Bij griep of andere luchtwegklachten komt u niet


Indien nodig, maakt de fysiotherapeut gebruik van persoonlijke beschermingsmiddelen. Mogelijk vragen we u ook om een mondkapje te dragen. In de praktijk houdt iedereen zo veel mogelijk 1,5 meter afstand van elkaar. Daarnaast zal er een looproute binnen de praktijk zijn, waardoor u via de zijdeur naar binnen komt en via de voordeur het pand weer zal verlaten.


Samen doen we er alles aan om verspreiding van het coronavirus te voorkomen: uw fysiotherapeut vertelt u welke fysiotherapeutische zorg mogelijk is. We vertrouwen erop dat u begrip heeft voor deze maatregelen.


MTFysio




19 views0 comments

Recent Posts

See All
bottom of page